19 nov 2019

Les Systèmes Numériques liés à la Pratique Orthodontique - Hands on + theory

op DINSDAG 19 NOVEMBER
AU REPOS DU CHASSEUR (bekijk de kaart)

Bart Vandenberghe

CURRICULUM VITAE

 

Bart Vandenberghe behaalde zijn Master in de tandheelkunde aan de Katholieke Universiteit Leuven in 2005. Hij vervolgde zijn opleiding met een Master in Medical Imaging (orale beeldvorming in 2007) en een doctoraat in de Medische Wetenschappen (2010) met onderzoek naar 2D en 3D beeldvorming technieken voor parodontale diagnose. Voor deze opleiding bracht hij drie jaar in de Verenigde Staten van Amerika door als onderzoeker aan de Temple University in Philadelphia (2005-2006) en aan de Tufts University in Boston (2007). Kort daarna, werd hij aangeworven door de Universiteit van Maryland waar hij gedurende meer dan een jaar (2007-2008) in het departement Diagnostische Wetenschappen en Pathologie als Visiting Assistant Professor heeft gewerkt.

Bart Vandenberghe was finalist voor de Research Award van de Internationale Vereniging Dentomaxillofaciale Radiologie in 2007 (Beijing, China) en behaalde de tweede prijs in 2011 (Hiroshima, Japan). Hij is reviewer voor diverse internationale tijdschriften evenals redactioneel bestuurslid van the Journal of Oral & Maxillofacial Research en lid van de Centrale Raad van de Europese Academie voor Dentomaxillofaciale Radiologie (Research and Scientific Committee).

Naast zijn academische inspanningen, organiseerde hij een eerste tandheelkundige missie voor de Tierra Bomba Organisatie in 2007, waar hij tandheelkundige zorg en preventief onderwijs gaf aan de plaatselijke school op het eiland Tierra Bomba, Colombia.

Momenteel heeft hij verschillende onderzoeken en onderwijsopdrachten afgerond in 3D Cone Beam beeldvorming alsook in de optische beeldvorming bij de afdeling prothetische tandheelkunde van de Katholieke Universiteit Leuven, en werkt hij nu in zijn Centrum voor Orale Beeldvorming, Advimago (Brussel), en het post-academisch vormingscentrum Advimago Training Center.

Program

== ALL PRESENTATIONS WILL BE GIVEN IN FRENCH ==

8:30 AM
Accueil

9:00 AM
Speech by Mr Bart Vandenberghe Radiologue

10:30 AM
Coffee


After that, small hands on in groups:


- "Blued'is"(Jérémy Mahieu MOS and speaker)

-  Ekip Dental (Sophie Winand and a manager of Planmeca France)

- "ITERO" invisalign (Dominique Versée and Benoit Noirfalise)

- Prodental (Laurence Henry/Indibond and Clément Perez/ Michael Gauthier 3D)

- GC Europe (Daniel Herpigny and Fabienne Bdental)

12:00-13:00

Lunch


14:30: 

END

ORGANIZER SOBOR - Goedkeuringen
titel organisator nr erkenningsnummer categorie - domein units statut
Les Systèmes Numériques liés à la Pratique Orthodontique - Hands on + theory 27 38298 5 20 accreditering aanvaard
 

Inschrijving
Maak je keuze
Prijs indien betaald voor 21.09.2019
Prijs indien betaald na 21.09.2019